Standard & Poor`s

Україна, найімовірніше, не піде на підвищення тарифів на газ для населення для зниження потреб рекапіталізації Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» у найближчі два роки, що, безумовно, спричинить зростання дефіциту бюджету до 5%. Про це йдеться у звіті міжнародного рейтингового агентства Standard & Poor’s, переданому УНІАН.

«Ми переглянули наші первинні очікування щодо того, що уряд, кінець кінцем, підвищить внутрішні тарифи на газ для зниження потреб в рекапіталізації НАК «Нафтогаз України». Як результат, наша оцінка середнього розміру дефіциту розширеного уряду (дефіциту бюджету – УНІАН) на 2012-2015 рр. була підвищена з 4% до 5% ВВП», - зазначається у доповіді.

На тему: МВФ продовжує вимагати підвищення ціни на газ для населення в Україні

Відео дня

На думку аналітиків S&P, ключовими проблемами, що також впливають на економічну ситуацію в Україні, залишаються політичні чинники, які перешкоджають проведенню структурних реформ, зокрема подальшій консолідації бюджету; труднощі, пов'язані із забезпеченням зовнішнього фінансування і фінансування бюджету; тиск на фінансову систему, що характеризується високим борговим навантаженням, у зв'язку зі значною часткою проблемних кредитів.

Як повідомляв УНІАН, підвищення тарифів на газ для населення є однією з основних умов продовження результативної співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Крім того, основними елементами нової програми мають стати заходи, спрямовані на скорочення фіскального дефіциту і дефіциту рахунку поточних операцій, реформування банківського і енергетичного секторів з метою створення в Україні умов для стабільного економічного зростання і створення нових робочих місць.

Крім того, згідно з проектом меморандуму співпраці з МВФ, оприлюдненим у ЗМІ, умовою відновлення співпраці з Фондом має стати скорочення дефіциту державного бюджету до не більш як 2% ВВП у 2013 році і 1,9% - у 2014 році.