У Севастополі примусової українізації немаєУ Севастополі не проводиться примусова українізація, вважає голова Севастопольської міської ради, лідер місцевої організації Партії регіонів Валерій САРАТОВ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.САРАТОВ заявив сьогодні на прес-конференції у Севастополі.

«Говорити про те, що сьогодні у Севастополі йде якась примусова українізація, я не можу. Це буде нечесно. Тому що ніякої примусової українізації немає», – сказав голова міськради.

Відео дня

Він також зазначив, що «у Севастополі відносно української мови проблем не так багато».

«Одна із проблем – що анотація на ліки українського випуску віддрукована українською. Треба вкласти анотацію російською, і тоді не буде питань. І друге – це бланки державних організацій і установ, щоб теж були російською», - зазначив В.САРАТОВ.

За словами В.САРАТОВА, якби держава вирішила ці питання, то проблем не було б зовсім.

Також голова міськради зауважив, що сьогодні севастопольські діти вчать українську мову, а він особисто робитиме «все, щоб наші діти вільно і добре говорили українською».

Разом з тим, В.САРАТОВ переконаний, що нав’язування зверху деяких позицій, зокрема й щодо мовного питання, вносить у суспільство «додатковий дисонанс». На його думку, такі питання слід на деякий час відкласти і не прискорювати їх вирішення штучно.