ЧАЕС

Згідно з повідомленням, місія розгляне проект технічної специфікації на модернізацію установки спалювання радіоактивних відходів (РАВ) заводу.

«Модернізація установки спалювання передбачає створення і включення в технологічний ланцюжок заводу додаткового вузла парафінування для виконання технологічних операцій зі змішування отриманої в результаті спалювання РАО неспаленого продукту у вигляді золи і попелу з парафіном перед його пресуванням», - йдеться в повідомленні.

Як зазначає прес-служба, необхідність такої операції викликана присутністю в золі й попелі легких летючих фракцій, які в процесі пресування можуть вийти за межі конструкції.

Відео дня

Робота місії триватиме до 24 січня 2014 року.

Як повідомляв УНІАН, за словами гендиректора ЧАЕС Ігоря Грамоткіна, підтримання безпечного стану майданчика Чорнобильської АЕС і проведення робіт зі зняття з експлуатації енергоблоків станції щорічно обходиться держбюджету в 50 млн євро.

На створення на промисловому майданчику Чорнобильської АЕС інфраструктури для поводження з відпрацьованим ядерним паливом і радіоактивними відходами в 2013 році було передбачено 52553000 грн.