Патріарх Кирил закликав розкольників повернутися до Церкви

Про це патріарх сказав після літургії, зазначивши при цьому, що влада не повинна втручатися в церковні справи, повідомляють РИА "Новости".

На території України "20 з гаком років відбуваються непрості політичні процеси, результатом яких стало трагічне розділення нашої Церкви", - сказав Кирил.

"Протягом минулих років були спроби використати політичну силу для того, щоб вирішити церковне питання в Україні. Хочу сказати сьогодні, звертаючись до всього українського народу: влада не повинна втручатися в церковні справи, силою неможливо вирішувати церковні питання", - сказав патріарх. "Потрібно, щоб Церква самостійно, не спираючись на жодні зовнішні чинники, вирішувала всі ті питання, які перед нею стоять", - зазначив предстоятель РПЦ.

Відео дня

Читайте такожУПЦ КП закликала до негайного створення єдиної Помісної Православної Церкви

За його словами, подолання розколу завжди має йти шляхом повернення до канонічних принципів церковного буття. "Тільки така єдність буде міцною і рятівною", - вважає глава РПЦ.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого Синод Української православної церкви Київського Патріархату оприлюднив звернення про необхідність невідкладного подолання розділення Православної Церкви в Україні і закликав Українську православну церкву Московського Патріархату і частину Української автокефальної церкви об'єднатися в єдину помісну Українську Православну Церкву.