Проверки на границе ужесточаются

Про це УНІАН повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ Держприкордонслужби.

Як нагадали у прикордонному відомстві, на кордоні з Росією триває проведення спеціальної операції, щоб не допустити в Україну організовані групи та окремих осіб, які можуть брати участь у заходах з дестабілізації обстановки в містах України та Автономній Республіці Крим, перевезення зброї, боєприпасів, вибухових речовин. Загалом у зворотному напрямку вже відправлено більше 3,5 тис. громадян Росії, а 30 особам заборонили в’їзд в Україну, йдеться в повідомленні.

Читайте такожВ Україну не пропустили вже 3,5 тис. потенційних екстремістів

Відео дня

Зважаючи на те, що кількість не пропущених громадян Росії має тенденцію до збільшення, Державна прикордонна служба України надалі прийматиме ще більш жорсткі рішення щодо посилення контролю на державному кордоні, підкреслюється в повідомленні. Особлива увага звертатиметься на групи осіб, не виключенням будуть і окремі громадяни віком від 20 до 50 років, які можуть бути причетними до нагнітання ситуації в Україні, зазначили у відомстві.

Наразі до посилення державного кордону на східній ділянці залучено кілька тисяч прикордонників. Крім того, в спецзаходах беруть участь співробітники МВС та СБУ.