REUTERS

Біженців із Донбасу при переселенні будуть ретельно перевіряти. Про це у середу, 11 червня, заявив міністр оборони України Михайло Коваль, йдеться у сюжеті спецвипуску ТСН. 

На зв'язок із сепаратистами і на причетність до злочинів проти України перевірятимуть навіть жінок.

Читайте такожСелезньов: українські військові перевіряють, хто виїжджає з зони АТО

"Буде проходити повна фільтрація. Маються на увазі цілі фільтраційні заходи. Дивляться, щоб серед людей, навіть серед жінок, не було тих, хто пов'язаний з сепаратизмом, тих, хто скоював злочини в Україні, пов'язані з терористичною діяльністю. А все це може бути", - зауважив Коваль.

Тим часом для усіх незаплямованих проросійськими діями біженців Україна готує цілий реєстр місць, куди можна втікати із зони бойових дій.

Читайте такожЯценюк доручив створити базу даних про тимчасове житло і роботу для переселенців

Завдання створити єдину базу даних для переселенців зі Сходу на засіданні уряду дав прем'єр Арсеній Яценюк. У кожному регіоні мають розробити карту таких місць для життя переселенців, з інформацією про дитячі садки та школи і наявністю роботи для дорослих.

Найближчим часом прем'єр закликав таку базу створити у кожному регіоні і об'єднати в одну всеукраїнську. 

Відео ТСН

"Терміново комп'ютерна база даних для того, щоб людина могла отримати інформацію про те, в якому регіоні для неї є тимчасове житло, в якому регіоні для неї є можливість віддати дітей в школу, в якому регіоні є можливість отримати роботу і яку роботу для того, щоб люди зайшли в онлайн і побачили: якщо він їде в Черкаси, значить у Черкасах є такі житлові умови, якщо він їде до Львова, то такі, якщо їде до Києва, то відповідно зовсім інші", - зазначив Яценюк.

Читайте такожУсім мирним жителям, які захочуть залишити зону АТО, така можливість буде надана

Як повідомлялося раніше, військовий журналіст Руслан Ярмолюк наголосив, що чоловіків-біженців зі Сходу слід перевіряти у фільтраційних таборах. Якщо людина каже, що вона проти "ДНР", то це ще нічого не означає.