Фото: УНІАН

Громадськість і міліція Полтавської області пропонують через події на Донбасі скасувати проведення Національного Сорочинського ярмарку.

Як повідомляє кореспондент УНІАН, про це йшлося сьогодні на нараді у Полтавській ОДА.

Представники громадського союзу «Ліга громадських організацій» виступили проти проведення цього заходу.

Відео дня

«Зараз на сході країни тривають військові дії. Там гинуть люди, а ми будемо веселитися», - сказала громадська активістка Віра Маслак.

Читайте такожУ день відкриття Сорочинський ярмарок відвідали 80 тисяч людей

Голова Миргородської РДА Юрій Коваленко заявив, що в регіоні перебуває багато відпочиваючих, і ці люди приїхали з різних регіонів і мають різні настрої.

«Це і проросійські й інші настрої. Є люди, які налаштовані проти нашого народу», - сказав Коваленко.

У свою чергу правоохоронці області заявили, що вони в змозі забезпечити правоохорону під час заходу, але за нинішньої ситуації рекомендують утриматися від його проведення, оскільки не виключають питання терористичної загрози.

У міліції відзначають, що зараз багато правоохоронців задіяно в АТО, тому у разі проведення ярмарку вони проситимуть Міністерство внутрішніх справ України, щоб їм надали допомогу інші органи і структури.

Самі ж організатори ярмарку наполягають на його проведенні.

«Чомусь про загрозу терактів не мовиться, коли відбувається футбольні матчі або концерти зірок. Ми вважаємо, що захід потрібно проводити і показати всьому світу і всій Україні, що Полтава є острівцем спокою, стабільності і мирного життя», - сказала директор ТОВ "Сорочинський ярмарок" Юлія Єрмакова.

Читайте такожУ Києві відбудеться благодійний ярмарок, на якому збиратимуть кошти для допомоги мирному населенню Сходу України

Заступник голови Полтавської облдержадміністрації Роман Чабановський заявив, що у Сорочинцях зараз тривають підготовчі роботи з проведення ярмарку.

«Скасувати підготовку до проведення ярмарку можна у будь-який час, але організувати ярмарок за тиждень неможливо. Зараз триває підготовка. Проводити ж її чи ні, вирішимо через місяць», - сказав Чабановський.

Як повідомляв УНІАН, Національну Сорочинську ярмарку - 2014 заплановано провести з 18 по 24 серпня у селі Великі Сорочинці Миргородського району Полтавської області. Офіційне відкриття має відбутися 18 серпня об 11-00.