Україна має сприяти, а не заважати вступу Росії до Світової організації торгівлі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сказав в інтерв’ю журналістам екс-міністр закордонних справ України, міністр опозиційного уряду Віктора ЯНУКОВИЧА Костянтин ГРИЩЕНКО.

Він наголосив, що під час переговорів з Росією, яка зараз вийшла «на фінальний етап вступу до СОТ», необхідно дбати про те, щоб Україна не втратила можливості виходу на російські ринки.

Відео дня

Він зазначив, що Україна має «не заважати, а навпаки допомагати російським партнерам стати членами СОТ».

Він наголошує, що тоді Україна і Росія «будуть грати за одними правилами».

К.ГРИЩЕНКО наголосив, що зараз Україна має дбати про те, як допомогти різним секторам економіки. Він наголосив, що вона має бути виваженою під час переговорів з Росією і відстоювати свої інтереси, щоб не втратити можливості виходу на російський ринок.

В інтерв’ю журналістам конгресмен США Роберт ВЕКСЛЕР, який зустрічався з К.ГРИЩЕНКОМ, наголосив, що в нього склалося враження, що в Україні як з боку коаліції, так і з боку опозиції «існує широка підтримка вступу України до СОТ і всього, що з цим пов’язано».

Він додав, що в результаті об’єктивного аналізу можна зробити висновок, що чимало підготовчої роботи в цьому напрямку «було проведено при попередньому уряді».

За його словами, «всі українці, незалежно від їхніх політичних вподобань, можуть вважати своєю перемогою – вступ до СОТ».