Терористів затримали внаслідок спецоперації СБУ / vk.com

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, у результаті спецоперації в Одесі затримано трьох членів терористичної групи. Усі вони місцеві мешканці. За грошову винагороду в розмірі 50 тис. доларів США зловмисники готували в Одесі серію резонансних злочинів. У плани терористів входив, зокрема, теракт у людному місці поруч із центральним офісом однієї з банківських установ, а також вбивства громадських активістів. Відповідальність за теракти, за задумом зловмисників, мала взяти на себе міфічна організація «Українська червона армія». 

Читайте такожСБУ затримала бойовика, який розстрілював місцевих жителів на Донеччині

У членів терористичної групи виявлено та вилучено пакунок із вибуховою речовиною (типу амоналу), 4 споряджених детонатори, 30 запалювачів, колба з речовиною для випарювання гексогену, пістолет «Вальтер», 16 патронів для ПМ, мисливський ніж (тесак), речовини для приготування вибухівки (селітра, серебрін, перекис водню).

Відео дня

Читайте такожНа Миколаївщині затримано диверсантів, що планували теракти

Затриманим оголошено підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове слідство триває.