REUTERS

Рада міністрів окупованого Криму своїм рішенням закріпила за «міністерствами» і «відомствами» частину військових кораблів, що входили раніше до складу ВМС України. Про це повідомляє ТАСС.

"Це списані кораблі, які, можливо, будуть використовуватися в якості музеїв, - сказав журналістам "голова республіки» Сергій Аксьонов. - Вони знаходились у флоті України, якщо я не помиляюся. Техніка вся стара, непридатна для бойових дій".

«Міністерству культури» окупованого Криму відійшли малий протичовновий корабель "Блискавка" і прикордонний сторожовий корабель "Тарантул".

Відео дня

Читайте такожРада міністрів окупованого Криму віддала Путіну «Масандру» та Юсупівський палац

«Міністерству промислової політики» дістався катер "Катран", «Мінтранс» зможе користуватися сторожовим катером "Калкан", двома звичайними катерами та круїзною моторною яхтою (проект "Галіон-280").

Чотири колишніх військових катери, в тому числі два патрульних, закріплені за «комітетом з рибальства», два дісталися державному "Чорноморського центру підводних досліджень". У власність санаторію "Україна", крім одного катера, перейшли два гідроцикла і два моторні човни.

Як саме «міністерства» та «відомства» окупованого Криму будуть розпоряджатися закріпленим за ними майном, не уточнюється.

Раніше Рада міністрів окупованого Криму прийняла рішення про передачу в безоплатне користування управлінню справами президента Росії ряду об'єктів. Зокрема, керуючий справами президента РФ буде розпоряджатися Юсуповським палацово-парковим комплексом та Кримським природним заповідником в Алушті.