Біля посольства Білорусі в Україні відбулася акція / фото Дмитро Хилюк, УНІАН

У Києві відбувається акція солідарності з білоруським народом.

Як передає кореспондент УНІАН, на вул. Михайла Коцюбинського, біля Посольства Білорусі в Україні зібралися близько 100 осіб, переважно молоді люди.

Читайте такожЛукашенко прилетів до Палацу незалежності в бронежилеті і з автоматом в руках (відео)

Відео дня

Багато учасників акції накинули на плечі білоруські національні біло-черво-білі прапори. Дехто з учасників тримає державні прапори України.

Після виступів біля посольства учасники акції вирушили на Майдан Незалежності, щоб продовжити акцію.

Акція біля посольства Білорусі у Києві / фото Дмитро Хилюк, УНІАН
Акція біля посольства Білорусі у Києві / фото Дмитро Хилюк, УНІАН
Акція біля посольства Білорусі у Києві / фото Дмитро Хилюк, УНІАН

Вони вишикувалися у живий ланцюг і, тримаючись за біло-червону стрічку, повільно вирушили на Майдан.

На сторінці акції у Facebook зазначається, що днями весь світ став свідком неймовірного пробудження білоруської нації, що вступила єдиним серцем і єдиною душею на шлях свободи і звільнення від диктатури, яка показала своє справжнє обличчя, почавши криваву і нелюдську війну зі своїм народом.

У 1989 році 25% населення трьох прибалтійських республік - Литва, Латвія, Естонія - вишикувалися в Живий ланцюг протяжністю в 670 кілометрів, таким чином з'єднавши Таллінн, Ригу і Вільнюс.

У 31-шу річницю Балтійського шляху ініціативні групи з Білорусі, України, Литви, Латвії, Естонії, Грузії, Молдови організують у своїх країнах та в багатьох столицях світу Живий ланцюг солідарності з білоруським народом #FreedomWay.

Масові протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі відбулися президентські вибори.
  • 14 серпня ЦВК оголосила остаточні їх результати. За Олександра Лукашенка проголосували 80,1%, за його головного опонента Світлану Тихановську - 10,1%.
  • Тисячі жителів Білорусі, не згодних з результатами виборів, вийшли на акції протесту, сталися зіткнення із силовиками, розгорілася політична криза.
  • Сьогодні, 23 серпня, в Мінську 15-й день тривають протести. На «Марш нової Білорусі» до Мінська приїхали люди з різних куточків Білорусі. В акції беруть участь до 200 тис. осіб. Крім того, люди виходять на центральні площі своїх міст.