Аміну Окуєву вбили восени 2017 року / фото МВС

У четвер, 3 грудня, в Глевасі Фастівського району Київщини відкрили меморіальний знак на місці загибелі добровольця Аміни Окуєвої.

Як повідомляє прес-служба Міністерства внутрішніх справ України, на відкритті була присутня мама Аміни Ірина Камінська. На пам'ятнику напис з Корану: «Не вважайте мертвими тих, хто загинув по дорозі до Аллаха».

Читайте такожЗМІ назвали ім'я підозрюваного в організації вбивства Окуєвої

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко нагадав, що виконавців убивства затримали цього року, а його замовники перебувають в Росії.

«Основний підозрюваний Ігор Редькін зараз перебуває під слідством, а справа готова до передачі в суд. Завтра суд продовжить йому міру запобіжного заходу. У нас є дані про можливу провокацію, ніби підозрюваному стане погано, щоб вивезти його з суду. Однак, ми готові до таких провокацій», - сказав Геращенко.

Вбивство Аміни Окуєвої: довідка

  • 30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль Аміни Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Від численних поранень Окуєва загинула на місці, Осмаєв дістав поранення. Аміну поховали у Дніпрі.
  • Окуєва брала участь у Революції гідності та у війні на Донбасі у складі батальйону «Київ-2».
  • 12 січня 2018 року в прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства добровольця АТО Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Осмаєва.
  • 13 січня начальник головного управління поліції в Київській області Андрій Нєбитов заявив, що ймовірний організатор вбивства добровольця Окуєвої, який був затриманий 12 січня, причетний до двох вже розкритих поліцією замовних злочинів – вбивств директора компанії Caparol, скоєного у вересні 2016 року, та начальника відділу реклами Київського метрополітену у січні 2019 року.
  • 19 травня 2020 року поліція Київщини заочно оголосила про підозру ще одному фігуранту цього замовного вбивства - 44-річному уродженцю Чечні, громадянину РФ. Підозру направлено до посольства Російської Федерації, іноземця оголосили в міжнародний розшук.
  • За даними правоохоронців, до складу злочинної групи, яку підозрюють у вбивстві Окуєвої, входило семеро осіб.