Прощання з Андрієм Гергертом у Львові / скріншот YouTube

У Львові 3 серпня прощаються із легендарним командиром батальйону "Аратта", заступником командувача Української добровольчої армії Андрієм Гергертом (позивний "Червень").

42-річний захисник України помер 1 серпня після важкої хвороби. Як раніше анонсували побратими військового, його поховають на Личаківському цвинтарі, пише Obozrevatel.

Читайте такожПомер комбат 8-го окремого батальйону "Аратта" Андрій Гергерт

Водночас, підкреслили в батальйоні "Аратта", похованню передувало дводенне прощання. Зокрема, 2 серпня в Будинку воїна у Львові відбулося заупокійне богослужіння: квіти та вінки до труни загиблого воїна люди несли до ранку 3 серпня. Траурна ж церемонія відбулася в гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

Попрощатися із легендарним комбатом прийшли сотні людей – рідні, друзі, побратими та просто небайдужі земляки.

Заступник командувача Української добровольчої армії Андрій Гергерт помер 1 серпня / Telegram-канал Andriy Tsaplienko

"Пасіонарій, який за будь-яких обставин вірив у перемогу України. Він робив усе можливе для цього. Я познайомився з ним наприкінці 14-го в Маріуполі й одразу ж потрапив у магнітне поле його завзятості та готовності воювати з ворогом до остаточної перемоги. До того ж не тільки на полі бою. А й у медійному просторі. В політичному. В юридичному", – висловив сум із приводу тяжкої втрати "Червня" журналіст Андрій Цаплієнко.

Він пригадав, як у 2018 році військовий давав свідчення поліції англійського острова Гернсі щодо причетності росіян до загибелі волонтера УДА, жителя Гернсі Мікуса Альпса. А тепер, підкреслив Цаплієнко, швидкоплинна хвороба просто вбила комбата.

"Такі люди, як Андрій, на вагу золота. Єдине, що ми можемо зробити, – це допомогти його родині. Без чоловіка залишилась дружина Надійка. Без батька – четверо діточок", – додав журналіст у своєму Telegram-каналі, закликавши підтримати родину загиблого захисника України.

Співчуття близьким та рідним заступника командира Української добровольчої армії Андрія Гергерта від громади міста висловив також мер Львова Андрій Садовий.

"Смерть знайшла його у важкій боротьбі з раком. Але ми ніколи не забудемо подвигу Героя. Співчуття всім рідним та близьким! Вічна пам’ять захиснику України!" – зазначив він.

Як повідомляв УНІАН, в суботу, 1 серпня, помер заступник командира Української добровольчої армії Андрій Гергерт з позивним "Червень".