Під Радою мітингувальники перевернули міліцейський "бобік" / фото УНІАН

Учасники акції за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, яка триває під Верховною Радою, притягли на площу Конституції старий міліцейський автомобіль УАЗ, який в народі називають «бобік».

Читайте такожЗґвалтування у Кагарлику і перестрілка у Броварах: у Раді заслуховують Авакова (наживо)

Як передає кореспондент УНІАН, на нього активісти нанесли написи «Міліція», «Мусара», З консервних бляшанок, пофарбованих у синій і червоний кольори, учасники акції виготовили «спецсигнали» та встановили на УАЗ, а також прікрипили «номер» «666».

За словами активістів, даний транспортний засіб символізує «успішність» реформ поліції, які здійснює Аваков, адже поліція у 2020 році діє так само, як міліція у 90-х роках.

Активісти запалили декілька димових шашок, одну з яких кинули в кабіну «бобіка». До автомобіля побігли поліцейські з вогнегасниками. Учасники цієї акції зустріли поліцейських вигуками: «Аваков чорт!», «Мусара!».

Після цього активісти розхитали автомобіль і перекинули його на бік.

Як повідомляв УНІАН, у Верховній Раді триває Година уряду, під час якої Аваков доповідає, зокрема про розслідування стрілянини за участю 100 осіб у Броварах та гвалтування і катування жінки поліцейськими в Кагарлику.