Бажати смерті ворогу та вбивати російських окупантів не гріх - глава ПЦУ Епіфаній

Митрополит закликав усіх православних України об'єднатися навколо визнаної автокефальної помісної православної церкви.

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній зазначає, що бажати смерті ворогові та вбивати російських загарбників не є гріхом в очах ПЦУ.

Як передає кореспондент УНІАН, про це митрополит сказав в ефірі інформаційного телемарафону.

"Ми як народ не прагнемо смерті тих, хто є нашими сусідами. Але оскільки вони прийшли в наш дім, ми захищаємо свою родину, свою Батьківщину, свою землю. Наші воїни захищають усіх українців. Захищати, вбивати ворога - це не гріх. Ми захищаємо, ми не прагнемо чужого. І той, хто прийшов до нас з мечем, він від того меча і загине", - зазначив предстоятель ПЦУ.

Крім того, митрополит закликав усіх православних України, зокрема вірян і священнослужителів Московського патріархату, об'єднатися навколо визнаної автокефальної помісної православної церкви.

"Ми готові прийняти всіх з любов'ю. Ми готові разом в подальшому будувати Православну церкву України - церкву, яка служить і в подальшому служитиме інтересам українського народу. Я закликаю всіх православних українців до єднання. Кожна громада має право зібратися на збори і ухвалити рішення щодо зміни своєї юрисдикції. Кожен з вас на своєму місці в тій чи іншій громаді може зробити дуже корисну справу: ухвалити рішення про приєднання до Православної церкви України. Це у ваших руках, ви маєте право і можливість", - сказав Епіфаній.

Як повідомляв УНІАН, раніше митрополит Луцький і Волинський Михайло відповів на запитання, яке цікавить багатьох вірян: чи можна бажати смерті російським окупантам.

Війна в Україні: основні факти

Росія вдерлася на територію України 24 лютого близько 5:00 ранку.

Путін назвав війну з суверенною державою "військовою операцією", покликаною нібито "демілітаризувати" і "денацифікувати" країну.

Окупанти з небаченою зухвалістю і жорстокістю обстрілюють житлові райони українських міст і населених пунктів, використовуючи артилерію, реактивні системи залпового вогню і балістичні ракети.

Дії Кремля засудив практично весь світ.

Вас також можуть зацікавити новини: