Біля Дніпра завершилося "Велике будівництво" яскравого садочка на місці колишнього пустиря (фото)

У селі Старі Кодаки відчинив двері дошкільний заклад "Перлинка".

У рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" завершилося зведення першого дитячого садочка у селі Старі Кодаки, що на Дніпропетровщині. Дошкільний заклад, який звели "з нуля" на місці пустиря, зможе прийняти до 80 дітей, повідомила пресслужба Дніпропетровської ОДА.

"Впроваджуємо сучасні стандарти в навчальних закладах регіону. Модернізуємо існуючі та зводимо "з нуля" нові. Робимо яскравими, комфортними та безпечними. Цьогоріч до новозбудованого дитсадка пішли малюки в Покрові, а тепер гостинно відчинив двері і дошкільний заклад "Перлинка" у Старих Кодаках", - заявила заступниця голови Дніпропетровської ОДА Ольга Горб.

І фасад, і приміщення закладу вирізняються яскравим дизайном. Садочок оснастили новими меблями, іграшками, навчальними матеріалами та необхідним устаткуванням – від посудомийних машин до телевізорів.

Всередині облаштовано велику універсальну залу для фізичного розвитку та творчості малюків. Там зроблено акустичну стелю – для звукоізоляції та попередження відлуння. У залі проходитимуть свята і заняття спортом. Працюватимуть і гуртки: англійської мови та хореографії.

Будівлю оснащено потужною вентиляцією. Система кондиціювання взимку підігріватиме повітря, а влітку – охолоджуватиме. Будівлю садочку зробили доступною та безпечною. Так, на входах облаштували пандуси. На другий поверх можна піднятися ліфтом. Напроти нього – протипожежний балкон. На усіх евакуаційних виходах поставили безпечні вогнестійкі двері.

Було облаштовано і територію навколо дитячого садка. Там було висаджено дерева, викладено доріжки й установлено лави. Для активних ігор на свіжому повітрі зроблено яскраві зручні майданчики із критими альтанками, каруселями та гойдалками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що до кінця цього року "Велике будівництво" Президента Володимира Зеленського відновить та зведе 5 шкіл та 4 дитячих садка у населених пунктах Дніпропетровської області.