Уже три місяці весь цивілізований світ є свідком страшної війни, яку розв’язала рф проти України. Ворог з перших днів повномасштабного наступу чинить протиправні дії на українських землях, намагаючись стерти Україну з карти світу. Від постійних ракетних ударів, обстрілів, використання забороненої міжнародним правом зброї страждають тисячі військових і цивільних українців, серед яких — жінки, діти, люди поважного віку.

Для того, аби допомогти постраждалим та вкотре привернути увагу всього світу до драматичних подій, що відбуваються в Україні, команди 1+1 media, фестивалю Atlas, Суспільне, Київстар, футбольного клубу "Динамо Київ", за підтримки Мінкульту та МЗС реалізовують другий міжнародний благодійний телемарафон Save Ukraine — #StopWar.

Уже буквально за кілька днів, 29 травня, у День Києва, в столицях України та Німеччини відомі українські та закордонні артисти, політики, актори, громадські діячі зберуться разом, аби закликати всю планету гуртуватися навколо України та допомагати тим, хто цього дуже потребує. Так, мета телемарафону  зібрати кошти для закупки медичного обладнання для закладів охорони здоров’я, що надають допомогу пораненим та постраждалим цивільним і військовим унаслідок війни рф

"Сьогодні ми бачимо як нас підтримує світ, і ця підтримка дає наснагу нашим лікарям ще завзятіше боротися за життя та здоров'я кожного українця. Ми вдячні усім, хто переймається долею України та робить посильний внесок у нашу спільну перемогу над рашизмом. Можливість придбати дороговартісне медичне обладнання, таке як хірургічні рентген апарати С-арки, дозволить лікарням поблизу зони бойових дій рятувати та оперувати ще більше поранених українців", — зазначає міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко.

Збір коштів відбуватиметься через глобальну фандрейзингову платформу UNITED24, а всі донати будуть автоматично перераховані на рахунки НБУ, закріплені за Міністерством охорони здоров'я. 

Планується закупка хірургічних рентгенапаратів С-арки для 12 регіонів, що знаходяться поблизу ведення бойових дій¸ а також залучені до надання медичної допомоги пораненим і постраждалим: 

  • Харківська область – для 2 закладів;
  • Дніпропетровська область – для 2 закладів;
  • Запорізька область – для 2 закладів;
  • Полтавська область – для 2 закладів;
  • Одеська область – для 2 закладів;
  • Київська область – для 2 закладів;
  • м. Київ – для 2 закладів;
  • Чернігівська область – для 1 закладу;
  • Сумська область – для 1 закладу;
  • Миколаївська область – для 1 закладу;
  • Черкаська область – для 1 закладу;
  • Кіровоградська область – для 1 закладу.

Вартість однієї одиниці такого обладнання — від 100 тисяч євро. 

29 травня о 21:00 (20:00 СЕТ) Save Ukraine — #StopWar стане продовженням наймасовішого телемарафону в історії українського телебачення, який вперше, 27 березня, об’єднав близько 80 млн людей по всьому світу та спільними зусиллями допоміг зібрати понад 40 млн грн на вирішення найгостріших гуманітарних проблем, спричинених війною рф в Україні. Зокрема, на цю суму придбано ліки та медичні препарати, продукти харчування, засоби гігієни для внутрішньо переміщених та людей в районах активних бойових дій, в першу чергу з вразливих категорій, людей з інвалідністю. Також кошти були направлені на евакуацію мирного населення з "гарячих точок" (Харків, Сумська та Донецька області) та на облаштування місць розміщення для переміщених людей, в тому числі евакуйованих дітей.

Тоді більше 30 телеканалів по всьому світу синхронно транслювали проєкт, а мешканці більше ніж 50 міст та столиць вийшли на вулиці, щоб підтримати Україну та доєднатися до телемарафону. Результати першого марафону зібрані у відеоматеріалі за посиланням.

Долучайтеся до перегляду телемарафону Save Ukraine — #StopWar уже цієї неділі та допомагайте наближати Перемогу разом. Подію транслюватимуть телеканали  1+1, 2+2, ТЕТ, ICTV, СТБ, Новий, М1, Україна, Україна 24, UA:Перший, UA:Культура, регіональні канали Суспільного мовника, Інтер та Рада, платформи онлайн-телебачення Київстар ТБ та 1+1 Video, а також YouTube-канали 1+1 та Atlas Festival.