Хасиди в одному з аеропортів

Сотні ізраїльських громадян тримають в аеропортах різних міст України, не пускаючи в країну.

Про це Об'єднаній єврейській громаді України повідомили брацлавські хасиди. 

На даний момент відомо, що хасидів тримають в аеропортах Києва, Одеси, Запоріжжя. Повідомляється, що в Києві очікують в'їзду в країну як мінімум 70 осіб з Ізраїлю. 

Відео дня

Подібна ситуація очікується і у Львові.

Понад 100 брацлавських хасидів тривалий час не пускають в країну в Борисполі та аеропортах Одеси, Запоріжжя. Причина поки невідома. Вчора після перевірки документів пасажирів рейсу з Ізраїлю 12 осіб з 116 "розгорнули", так як вони не змогли пояснити цілі свого візиту в Україну. Заборона на в'їзд від КМУ почне діяти тільки о 00: 00 29 серпня. За нашою інформацією, сьогодні в Україну з усіх боків їдуть більше тисячі хасидів, які хочуть встигнути до закриття кордонів іноземцям.

Опублікований Міхаелем Ткачем Четвер, 27 серпня 2020 р.

Поки що невідома причина, з якої громадян Ізраїлю утримують в аеропортах, але є інформація про те, що їм не надали їжу і воду. 

26 серпня з'явилася інформація про те, що ізраїльтяни були затримані у київському аеропорту. Однак, в Держприкордонслужбі передали, що затримань як таких не було, у паломників лише перевіряли документи і проводили з ними бесіди для з'ясування мети візиту. Можливо, зараз у хасидів також перевіряють документи. 

Важливо відзначити, що заборона на в'їзд іноземців в Україну ще не набула чинності. Заборона почне діяти з 00 години 29 серпня.