Борис Патон помер 19 серпня / / фото УНІАН

Стали відомі деякі обставини смерті героя України, керівника Національної академії наук Бориса Патона.

Як повідомляє сайт "Сьогодні", співробітники НАН розповіли, що попередні тижні він провів у лікарні через проблеми зі здоров'ям.

"У Бориса Євгеновича було захворювання серцево-судинної системи, вдруге за останні 2 тижні він був госпіталізований в інститут Амосова, там збирали консиліум, але на жаль ... Похорон, очевидно відбудеться в суботу, похований він, думаю, буде на Байковому кладовищі. Справа в тому, що там покояться його рідні – батько, мати, дочка. До речі, сьогодні в ЗМІ повідомили, що у нього не залишилося родичів, але це брехня. У нього є онучка, правнучка, зять. З ними буде узгоджуватися місце поховання", – кажуть у НАН України.

Крім того, за даними академіків, Патон востаннє був присутній на засіданні Президії незадовго до початку карантину, але працював до останнього з дому. 

"Але і на карантині він працював. Віддалено", – уточнили в НАН України.

За інформацією ще одного джерела, Борис Патон останній тиждень лежав у реанімації, йому підтримували роботу серця.

Борис Патон помер: біографія Героя України

  • Народився 14 листопада 1918 року в Києві. Вищу освіту здобув в 1941 році в Київському політехнічному інституті (спеціальність - інженер-електрик).
  • Пізніше захистив кандидатську і докторську дисертації.
  • З 1963 по 1991 рік був членом Академії наук СРСР, очолював Інститут електрозварювання імені Євгена Патона.
  • Борис Патон - перший, кого нагородили званням Героя України. Він також є одним з розробників методу електрозварювання м'яких тканин.
  • 14 листопада Борису Патону виповнилося б 102 роки.