Що робити якщо відключили воду / фото УНІАН

Через ракетні удари окупантів по критичній інфраструктурі українці можуть переживати перебої з водопостачанням. А в прифронтових містах відсутність води це, на жаль, швидше норма, ніж виняток. Після відключення води питну воду в магазинах, швидше за все, розкуплять миттєво, тому доведеться справлятися своїми силами.

Що робити, якщо немає води - поради українцям

  1. Головне правило після відключення води - не панікувати. Пам'ятайте, що працівники комунальних служб постараються відновити водопостачання якомога швидше, і відсутність води швидше за все буде недовгим.
  2. Зверніться в комунальну службу, на міську гарячу лінію або в мерію. Офіційні особи повідомлять, як довго не буде води і коли її подадуть населенню. Також слідкуйте за новинами у регіональних ЗМІ та телеканалах свого регіону.
  3. Якщо вдома немає питної води - її можна набрати в колодязі, джерелі або водяній колонці в вашому населеному пункті. Воду з відкритих джерел можна використовувати тільки для технічних потреб. Також в регіонах без води можуть бути організовані пункти розливу води.
  4. Для пиття і приготування їжі воду потрібно кип'ятити не менше 10 хвилин або знезаразити. Раніше ми розповідали, як фільтрувати будинку воду з річок або з-під крана.
Що робити якщо відключили воду / МВС України

Вам також може бути цікаво: