Де купити алкоголь в Україні / фото REUTERS

Після місяця "сухого закону" з початку повномасштабної війни в Україні в багатьох областях послабили заборону. Таке рішення отримало неоднозначну реакцію суспільства.

Противники продажу алкоголю вважають, що це призведе до порушення громадського порядку і зростання злочинності. Прихильники такого рішення стверджують, що алкоголь допомагає розслабитися під час війни, а його заборона не вирішує проблему чорного ринку.

УНІАН розповість, в яких областях вже зняли заборону на алкоголь, і які обмеження на його продаж діють.

Відео дня

Київ

У Києві купити алкоголь можна тільки в денний час - з 11:00 до 16:00. Купити алкоголь можна в будь-якому магазині або закладі, який має відповідну ліцензію.

Одеса

В Одесі пом'якшили заборону продажу алкоголю, але є деякі обмеження. Спиртне продаватимуть з 09:00 до 15:00. Заборонені до продажу напої міцністю понад 30%. Алкоголь не можна продавати військовим ЗСУ, Нацгвардії, правоохоронних органів, військових формувань. Правила можуть посилити при зростанні злочинності.

Львів

Продаж алкоголю у Львові дозволений з 10:00 до 21:00. У денний час дозволено продавати як слабоалкогольні, так і міцні напої.

Вінниця

У Вінниці та Вінницькій області до продажу допускаються тільки слабоалкогольні напої. Обмежень за часом немає. Заборонено продавати алкоголь службовцям ЗСУ і територіальної оборони, поліцейським і всім особам зі зброєю.

Миколаїв

"Сухий закон" на території Миколаївської області діє в будні дні. Купити алкоголь можна тільки на вихідних. Таке рішення глава Миколаївської ОВА Віталій Кім прийняв у зв'язку з необхідністю запускати бізнес в області. Послаблення скасують, якщо буде зростання злочинності.

Дніпро

З 18 березня в Дніпрі дозволили продавати слабоалкогольні напої, але не більше 2 літрів в одному чеку. Заборонено продавати спиртне військовим у формі. У місті Кам'янське продають всі види алкоголю, але тільки з 10: 00 до 18: 00. 

Вас також можуть зацікавити новини: