В Одесі проросійські активісти провели акцію на Алеї слави / фото Маріс Ібрагім

В Одесі проросійські активісти провели акцію на Алеї слави.

Читайте такожКиїв відзначає День перемоги над нацизмом (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, сьогодні в Центральний парк культури і відпочинку ім. Тараса Шевченка приходить багато городян, щоб покласти квіти до меморіального комплексу на Алеї слави, де встановлено обеліск Невідомому матросу.

Відео дня

Також на Алею слави прийшла велика група людей, які в минулі роки брали участь у проросійській акції «Безсмертний полк». На сьогодні така акція не анонсувалася, але згадана група, яка прийшла зі своїм лідером Морісом Ібрагімом, несла портрети людей у військовій формі і плакати з написом: «Слава радянським воїнам визволителям!» та ін.

Перед колоною йшов поліцейський, який просив дотримуватися карантинних заходів (тримати дистанцію та ін.).

Учасники акції скандували: «Одеса - місто-герой!», «Ура!» і т. д. Вони принесли з собою аудіоапаратуру і пересувалися під звучання радянських пісень таких як «День Победы», «Вставай, страна огромная», «Катюша».

На Алеї слави були також представники патріотичних організацій, які відповідали їм: «Слава - Україна! Героям слава!".

Між опонентами сталося кілька перепалок. Зокрема, учасники акції називали патріотів «бандерівцями», «фашистами», ображали журналістів, говорили, що скоро в Україну «прийдуть ввічливі люди», які «наведуть порядок» тощо.

фото Маріс Ібрагім

Біля монумента Невідомому матросу учасники акції аплодували самі собі і співали радянські пісні, відбулося велике скупчення людей. Поліцейські просили, щоб вони розійшлися, але деякі вели себе агресивно і чинили опір.

Читайте також9 травня в Херсоні: поліція зафіксувала масове порушення карантину (фоторепортаж)

Як повідомили в регіональному главку Нацполіціі, в поліцію було доставлено кілька людей. Зокрема, щодо 50-річного чоловіка, який нецензурно лаявся, складено адмінпротокол.

Інший чоловік був на Алеї слави з «георгіївською» стрічкою на одязі, на цього 29-річного одесита склали протокол за ст. 173-3 (виготовлення і пропаганда георгіївською (гвардійської) стрічки) Кодексу України про адміністративні правопорушення, повідомили в главку.

Зазначається, що також затримано чоловіка, 1984 р.н., який хуліганив на Алеї слави - поводився агресивно, нецензурно висловлювався і не реагував на законні вимоги правоохоронців. Щодо нього склали протоколи за ст. 173 (дрібне хуліганство) і 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського) Кодексу України про адмінправопорушення.

За словами очевидців, під час затримання чоловік «закотив істерику» - вигукував фрази про «перемогу», «фашистів» і «триєдиний народ».

Як повідомляв УНІАН, сьогодні в Одесі активісти та поліція заблоковані два автопробіги з червоними прапорами. Один автопробіг організувала партія «Опозиційна платформа – За життя», інший - прихильники проросійського блогера Анатолія Шарія.