Дмитро Лубінець

"Незаконне відчуження дитини одним із батьків. Чому страждають діти?" — таку тему сьогодні обговорили в інформагентстві "Українські новини". Врегулюванням законодавства щодо кіднепінгу та самовільної зміни одним із батьків місця проживання дитини активно займається Жіночий рух "За майбутнє".

Спільно з депутатською групою "Партія "За майбутнє" вони ініціювали створення робочої групи, до якої увійшли народні депутати, представники Нацполіції, представниця Уповноваженої прав людини, адвокати та судді Верховного Суду.

Лідерка Жіночого руху "За майбутнє" Ірина Суслова неодноразово порушувала цю проблему. Вона переконана, що без змін до Кримінального, Цивільного та Сімейного кодексів України важко вирішити сімейні спори в судах, які часто тривають роками. Правозахисниця  підкреслює, що під час розроблення пакету документів потрібно керуватися, насамперед, інтересами дитини. Має бути в тому числі встановлена і кримінальна відповідальність, якщо один із батьків не дає можливості іншому спілкуватися з дитиною.

Відео дня

Під час прес-конференції, член депутатської групи "Партія "За майбутнє" Дмитро Лубінець наголосив, що в цьому питанні не має бути політики, потрібно консолідувати всі сили, аби врешті-решт вирішити цю проблематику.

"Розроблення змін до законів, які визначать чіткі та обов'язкові до виконання правовідносини між розлученими батьками, аби від їхніх дій не страждали діти, знаходиться на завершальній стадії, і незабаром вони будуть направлені до парламенту" - зазначив Лубінець.

У Жіночому русі "За майбутнє" переконані, що саме такий шлях із часом призведе до нормалізації відносин між членами родини, що розлучилася, та позбавить дітей додаткових психологічних травм.