Правила відпочинку у дитячих таборах в умовах коронавірусу мають бути серйозно продумані - Зеленський

Минулого літа в дитячих таборах було зафіксовано понад 80 спалахів різних інфекцій, тому їх робота в умовах епідемії коронавірусу має підвищені ризики.

Правила відпочинку у дитячих таборах в умовах коронавірусу мають бути серйозно продумані, наголошує президент Володимир Зеленський.

Як повідомляє прес-служба офісу президента, про це він сказав під час традиційної наради щодо запобігання поширенню COVID-19.

За минуле літо у дитячих таборах було зафіксовано понад 80 спалахів різних інфекцій, тому робота таких закладів в умовах епідемії коронавірусу має підвищені ризики, йшлося на нараді.

Читайте такожУ МОЗ пропонують не відкривати цього літа дитячі оздоровчі табори

Як заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, кожного року в літніх таборах відпочивають 1-1,2 млн дітей.

«Це багато дітей, і правила їхнього відпочинку в умовах коронавірусу мають бути серйозно продумані. Водночас більшість таборів у нас у доволі застарілому стані. Нині маємо хорошу можливість провести їхній аудит, відремонтувати, де потрібно, підвищити критерії їхньої якості, комфорту, харчування дітей», – наголосив Зеленський.

Степанов додав, що Кабінет міністрів уже дозволив роботу баз відпочинку і розгляне пропозицію Президента щодо покращення якості роботи літніх таборів.

Своєю чергою прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що уряд уважно ставиться до інформації ВООЗ щодо погіршення ситуації з коронавірусом у глобальному масштабі і того, що найбільшою загрозою нині є самозаспокоєння.