Готель InterContinental у Києві / фото facebook.com/plinskiymedia

Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) для публічної презентації звіту про свою діяльність орендує залу в люксовому готелі InterContinental у Києві. Вартість оренди становить 5 тисяч євро. Про це у Facebook повідомив журналіст Євген Плінський.

В опублікованому ним запрошенні повідомляється, що презентація відбудеться 26 березня 2024 року у залі Grand Ballroom. Подія триватиме три години. Запрошення підписала голова АРМА Олена Дума.

"Ніхто не сумнівається, що люксовий InterContinental — місце гідне рівню запрошених персон, а їх розкішні автомобілі не будуть різати око випадковим перехожим, тим більше що вартість денної оренди зали, в порівнянні з важливістю заходу, смішна. Усього 5 000 Євро", — написав Євген Плінський.

Відео дня

На його думку, АРМА мав би бути скромнішим у витратах, враховуючи реальні результати роботи та скрутне економічне становище у країні. 

"Може якось АРМА має бути скромнішою? Тим більше на фоні реальних досягнень та подій в країні. Війна продовжується, а ці кілька тисяч євро потрібні більше фронту, ніж лакшері готелю", — написав журналіст.

Нагадаємо, на інституційній неефективності АРМА неодноразово наголошувала організація StateWatch, яка моніторить арешт і конфіскацію російських активів. Серед іншого, через незадовільну роботу АРМА в Україні досі не вилучено сотні пов’язаних із Росією та з її держкомпаніями об’єктів.

8 листопада 2023 року Єврокомісія оприлюднила Звіт про прогрес України щодо вступу до ЄС. Серед вимог європейських партнерів — покращити законодавчу базу та інституційні можливості для розшуку, повернення та менеджменту активів. Для цього Україна має провести комплексне реформування АРМА, у тому числі щодо процедур відбору його керівника.

facebook.com/plinskiymedia