До Львова прибув потяг з Херсона / ілюстративне фото Укрзалізниця

До Львова прибув евакуаційний потяг з Херсона. Ним привезли важкохворих та літніх людей, яких не змогли вивезти раніше - вони лишалися під час окупації без догляду.

Як йдеться в сюжеті ТСН, зараз, коли місто звільнили, людям з інвалідністю все одно складно жити без допомоги, адже Херсон постійно обстрілюють, є складнощі з комунікаціями.

Рідні зверталися до волонтерів, щоб допомогли із транспортуванням. Люди, які змогли це організувати, кажуть, що евакуація маломобільних людей дуже складна і забирає багато часу. Тих, хто не може самостійно ходити, зносять на руках з їхніх квартир у багатоповерхівках.

Після прибуття до Львова деяких людей забрали родичі, частину евакуюють за кордон, а ще кількох херсонців розмістять у спеціалізованих центрах. За словами однієї з жінок, вона приїхала забрати свекруху, в якої в окупації стався інсульт.

Потяги до деокупованих міст України

До деокупованого Херсона 19 листопада 2022 року прибув перший поїзд з Києва з початку повномасштабного вторгнення Росії у лютому 2022-го.

Пасажири придбали квитки на перший рейс до Херсона в межах проекту "Квитки до перемоги"! Благодійний квиток можна придбати за посиланням

Нагадаємо, в "Укрзалізниці" відкрили продаж квитків до вже деокупованого Херсона, а також Маріуполя, Донецька, Луганська та Сімферополя, якими можна буде скористатися одразу після деокупації цих міст.

Вас також можуть зацікавити новини: