irpin.news

Нарізка нових районів та визначення їх адміністративних центрів не відповідають раніше встановленим правилам і нормам, що викликає обурення у сотень громад по всій країні. Зокрема, у Київській області, в останній момент, замість Ірпеня, вирішили зробити центром району Бучу.

Про це заявив у студії каналу «Еспресо», політолог Богдан Бондаренко

«У Бучі немає навіть половини необхідної бази адміністративних установ, різного роду служб, і, що головне, лікарень. Ірпінь має все це, масштаби міста зовсім інші. Більшість ОТГ, які будуть частиною нового району, виступають за те, щоб був центром Ірпінь і пишуть відповідні звернення до депутатів, Прем'єр-міністра і навіть Президенту. Так чому тоді так?», – сказав Бондаренко.

Відео дня

Також експерт зазначив, що потенціал Ірпеня у кілька разів перевищує можливості Бучі.

«Порівнювати потенціал Ірпеня і Бучі навіть сенсу особливого немає. Про все говорять цифри. Питання в тому, чому влада змінює своє рішення за кілька тижнів до фінального голосування в парламенті, і намагається протягнути вигідні для себе речі, які йдуть в розріз з попередніми планами», – додав Бондаренко.

Нагадаємо, що на офіційному сайті президента вже зареєстрували петицію «Щодо перегляду проекту Постанови Кабінету міністрів під №3650 «Про створення і ліквідації районів».