Гандзюк - суд продовжив арешт Мангеру та Левіну до середини грудня / Фото УНІАН, В'ячеслав Ратинський

Голові Херсонської облради Владиславу Мангеру, обвинуваченому у замовленні та організації вбивства активістки Катерини Гандзюк, та співучаснику злочину Олексію Левіну продовжено запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також"Забагато гавкала": Павловський назвав замовників вбивства Гандзюк

Як передає кореспондент УНІАН, суддя Дніпровського районного суду Києва Юлія Іваніна задовольнила клопотання прокурорів та залишила під вартою ще на 60 діб Мангера – до 13 грудня та Левіна – до 15 грудня без можливості внесення застави.

Відео дня

Це рішення може бути оскаржене в апеляційній інстанції.

Також суддя залишила без задоволення клопотання адвокатів Мангера щодо зміни йому запобіжного заходу на заставу або на домашній арешт. Окрім того, вона частково задовольнила клопотання захисників Мангера, надавши їм доступ до медичної картки Гандзюк в херсонській комунальній лікарні терміном на один місяць.

Наступне засідання у справі призначено на 12:00 3 листопада.

Справа Гандзюк: що відомо

  • Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.
  • У червні 2019 року було засуджено п’ятьох виконавців злочину.
  • 27 квітня в Офісі генпрокурора повідомили про завершення розслідування у справі та встановлення кінцевого замовника цього злочину - Мангера, який за попередньою змовою з Левіним організував нанесення тяжких тілесних ушкоджень Гандзюк, що призвели до її смерті.
  • Мангера та Левіна затримали, вони перебувають під вартою. Їм інкримінують правопорушення, передбачені ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження у спосіб, що має характер особливого мучення та спричинило смерть потерпілої) Кримінального кодексу.
  • Також у справі фігурував колишній помічник народного депутата Ігор Павловський. 16 вересня Павловський попросив суд затвердити угоду про визнання винуватості та заявив, що готовий надавати покази. 1 жовтня у суді Павловський заявив, що Мангер та Левін замовили напад на громадську активістку. Він розповів, що Мангер неодноразово погрожував йому та його доньці, через що він не міг надати ці покази раніше.