Голова Ради підписав закон про добровільну постановку жінок на військовий облік

Тепер закон передано на підпис президенту Володимиру Зеленському.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук підписав закон про взяття жінок певних професій на військовий облік за їхньою власною волею.

Про це йдеться у картці відповідного законопроекту на сайті парламенту.

Зазначається, що закон повернуто з підписом голови Верховної Ради і направлено на підпис президенту країни Володимиру Зеленському сьогодні, 10 жовтня.

Військовий облік жінок в Україні 

7 жовтня ВР ухвалила закон про внесення змін до ст. 1 закону "Про військовий обов'язок і військову службу" (реєстр. №6482), яким встановлюється взяття жінок певних професій на військовий облік за їхнім бажанням.

Законом встановлюється, що жінки, які придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, і закінчили заклади професійної (професійно-технічної), фахової передвищої або вищої освіти та здобули медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають взяттю на військовий облік військовозобов'язаних.

Водночас жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров'я та віком, крім зазначених вище, беруться на військовий облік військовозобов'язаних за їхнім бажанням.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Вас також можуть зацікавити новини: