Фото: ua.depositphotos.com

Головою Державної служби морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства України (Адміністрації судноплавства) призначено Євгенія Ігнатенка, ветерана війни з Росією та екс-директора судноплавної компанії "Нібулон". Відповідне рішення ухвалив Кабінет Міністрів України, повідомляє прес-служба Мінвідновлення. 

У відомстві відзначають, що у морській галузі Євгеній працює з 2004 року. 

"Починав як помічник капітанана суднах закордонного плавання. З 2012 року доєднався до команди ТОВ СП "Нібулон", з якою пройшов шлях від капітана буксиру до директора судноплавної компанії. З 2017 р. відповідав за розвиток комерційної діяльності та керував флотом ТОВ "Грейн–Трансшипмент", - йдеться в повідомленні. 

Відео дня

У відомстві додали, що з перших днів повномасштабного російського вторгнення Євгеній мобілізувався до лав ЗСУ як командир взводу 59-ої бригади імені Якова Гандзюка. 

"Євгеній Ігнатенко та його побратими брали участь у звільнені Херсону від російських окупантів. Має відзнаку - орден "За заслуги" ІІІ ступеню", - сказано в прес-релізі МІУ. 

"Морська галузь неодноразово відзначала ефективність та здобутки Євгенія. В 2018 та 2019 роках у Національному морському рейтингу України він був визнаний кращим в номінаціях "Прорив року на ринку водних перевезень" та "Відновлення флоту", - написали в біографічній довідці. 

Про Ігнатенка також відомо, що з грудня 2020 року він депутат Миколаївської обласної ради та заступник Голови постійної комісії з питань промислової політики, підприємництва, транспортної інфраструктури, водного комплексу, енергетики, зв'язку та цифровізації. 

"Відтепер перед Євгенієм поставлене завдання вдосконалити діяльність Адміністрації судноплавства, забезпечити її ефективне та прозоре функціонування в умовах військового часу. Його досвід як військовослужбовця, моряка та управлінця галузі водного транспорту стане в нагоді у подоланні викликів сьогодення. Євгеній Ігнатенко замінив на цій посаді Віталія Кіндратіва", - додали в МІУ.