У Києві заступника начальника військкомату затримали на хабарі

Посадовець військкомату отримав через посередника 1,5 тис. доларів США від призовника.

Правоохоронці затримали заступника начальника одного зі столичних військкоматів та посередника під час одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Про це йдеться на сайті Офісу генерального прокурора.

"За даними слідства, посадовець військкомату отримав через посередника 1,5 тис. доларів США від призовника за сприяння у звільненні його від проходження строкової військової служби. За свої послуги посередник отримав 500 доларів США та у подальшому мав намір отримати ще 3 тис. доларів США без відома посадовця", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожПоліція затримала хабарників з "Укртрансбезпеки", які обклали "даниною" перевізників (фото, відео)

Викрито вказаних осіб прокурорами спільно зі слідчими територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, за оперативного супроводження Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжних заходів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

Раніше УНІАН повідомляв УНІАН, що проректора з міжнародних зв’язків вишу Києва викрили на отриманні хабаря у розмірі 224 тисячі гривень.