Правоохоронці зафіксували ряд епізодів отримання хабарів / фото vn.npu.gov.ua

Вінницькі правоохоронці викрили двох посадовців Державної служби з безпеки на транспорті («Укртрансбезпека»), які систематично вимагали хабарі від перевізників.

Читайте такожУ Міносвіти прокоментували затримання співробітника відомства на багатотисячному хабаріЯк повідомляє Відділ комунікації поліції Вінницької області, працівників Управління «Укртрансбезпеки» у Вінницькій області затримано 5 червня.

За словами начальника Головного управління Нацполіції у Вінницькій області Івана Іщенка, посадовців затримали у Київській області, де вони перебували у відрядженні, під час отримання чергової грошової вигоди від одного з перевізників.

Слідством попередньо встановлено, що група службових осіб Управління «Укртансбезпеки» у Вінницькі області, діючи за попередньою змовою, систематично вимагала та одержувала від перевізників, у тому числі іноземців, неправомірну вигоду за створення умов безперешкодного проїзду дорожніх пунктів, попри можливі порушення щодо ваги вантажу, кількості годин безперервного перебування за кермом транспортних засобів тощо.

Правоохоронці зафіксували ряд епізодів отримання неправомірної вигоди у такий спосіб еквівалентної від 500 до 2 тисяч гривень за кожен транспортний засіб.

У ході обшуку авто посадовців було виявлено банкноти різних номіналів в українській гривні, румунських леях, російських рублях, євро та доларах на загальну суму близько 70 тис. грн. Вказана сума, за версією правоохоронців, може бути, так званим, «чорним прибутком» затриманих лише за одну добу.

Слідчим управлінням поліції проводиться розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки одержання неправомірної вигоди службовою особою), за що передбачено покарання до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років з конфіскацією майна.