Зеленський відповів, що буде з Каховською дамбою

Кінцева сума, яка знадобиться для відновлення, ще не розрахована.

Україна буде відбудовувати Каховську дамбу, яка була зруйнована через підрив російськими загарбницькими військами.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук. "Відновити ми повинні Каховську дамбу. Якщо не буде подарунків - нам треба буде з вами знайти мільярд-півтора, я не знаю суму точну. Але ми повинні це зробити. Тому що потрібна вода для людей, тому що не буде там життя без цієї води", - сказав він.

Президент зазначив, що деякі проекти із відновлення водопостачання - тимчасові рішення, а у майбутньому дамбу необхідно буде відновити.

"Так, ми готуємо альтернативні речі і деякі вже побудовані - але Кривий Ріг, Дніпровський регіон, Марганець, Нікополь… Ми знаходимо сьогоднішні рішення, але це ж не рішення глобальне на все життя. Тому такі речі, як дамба тощо ми будемо відбудовувати", - підкреслив він.

Підрив Каховської ГЕС: що відомо

Нагадаємо, вночі 6 червня стало відомо про підрив Каховської гідроелектростанції. Україна почала евакуації з частини підкронтрольних населених пунктів, які були під загрозою підтоплення.

Україні вдалося врятувати і людей з окупованих територій, однак загалом російські загарбники не проводили евакуацію, а також стріляли по тим, хто намагався це зробити.

Нещодавно у Міністерстві внутрішніх справ заявили, що Каховська ГЕС не підлягає відновленню

Вас також можуть зацікавити новини: