У МОЗ розповіли, як повинні працювати гуртожитки в період карантину \ УНІАН

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило рекомендації щодо роботи гуртожитків під час карантину.

Читайте такожСтепанов рассказал, як будут працювати школи в Україні з 1 вересня

Про це повідомляється у Telegram-каналі МОЗ «Коронавірус_інфо».

Відео дня

«Проживання в гуртожитках та їх відвідування під час карантину має бути безпечним. Для цього впроваджено ряд епідеміологічних правил для мешканців, відвідувачів та адміністрації приміщень», - сказано у повідомленні.

Зокрема, усі, хто перебуває в гуртожитку, зобов'язані носити захисні маски поза межами кімнати та користуватися спиртовими антисептиками на вході.

Своєю чергою адміністрація гуртожитку повинна вживати всіх необхідних заходів для протидії поширенню COVID-19.

Також на вході до гуртожитку мають бути розміщені інформаційні матеріали про профілактику COVID-19 і відведені місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками.

Особи, які проживають у гуртожитках, мають щодня проходити безконтактний температурний скринінг, регулярно мити руки милом або обробляти спиртовмісними антисептиками кожні три години й частіше; утримуватися від контакту з особами, які мають симптоми респіраторних захворювань, а також самоізолюватися при появі таких симптомів.

Власними та адміністрації гуртожитків мають забезпечити: наявність п’ятиденного запасу засобів індивідуального захисту (ЗІЗ) та їх використання працівниками гуртожитку; постійну наявність рідкого мила, антисептиків та паперових рушників у санвузлах; вологе прибирання, дезінфекцію поверхонь кожні 3-4 години; централізований збір ЗІЗ; контроль за використанням ЗІЗ поза кімнатами.

Крім того, адміністрації гуртожитків повинні забезпечити медичне спостереження, доставку харчових продуктів, медикаментів, засобів гігієни, особистих речей особам, котрі перебувають на самоізоляції у гуртожитку, а також обмежити масові збори працівників та осіб, які проживають у гуртожитку, в закритих приміщеннях.

МОЗ оприлюднило рекомендації щодо роботи гуртожитків під час карантину

Коронавірус в Україні: що відомо

  • 14 серпня в Україні знову було виявлено рекордну кількість людей з COVID-19 - 1 тис. 847. Також встановлено антирекорд за кількістю госпіталізованих - 333 людини. За останню добу в Україні зафіксовано 33 летальних випадки, одужали 633 пацієнти.
  • За весь час пандемії в Україні COVID-19 захворіли 89 тис. 719 осіб, видужали 47 тис. 430, 2 тис. 044 померло.
  • Днями в Запоріжжі у 29 студентів іноземного факультету медичного університету виявили коронавірус.