В Україні тільки одна область може послаблювати карантин \ фото УНІАН

До ослаблення протиепідемічних заходів, запроваджених для протидії поширенню коронавірусу, готова тільки Кіровоградська область.

Читайте такожВ Україні почало діяти нове карантинне зонування (відео)Про це свідчать оприлюднені на сайті Міністерства охорони здоров'я індикаторні показники для визначення регіонів зі значним поширенням COVID-19 станом на 11 жовтня.

Згідно з цими даними, готова до ослаблення карантину тільки одна Кіровоградська область. У цьому регіоні показник захворюваності за 14 днів на 100 тис. населення становить 24,8 (при нормі менш як 40 на 100 тис. населення).

Відео дня

Не готові до пом'якшення карантину Київ та інші 23 області.

Коронавірус в Україні

В Україні перший випадок зараження коронавірусом був зафіксований у березні. Також навесні був введений жорсткий карантин, який з настанням літа почали поступово пом'якшувати.

На сьогоднішній день в країні число хворих досягло 261 034 тис. За останню добу виявлено 4768 хворих. Всього від хвороби померли 4972 людини, а 113 507 пацієнтів одужали.

Кількість заражень в країні зростає з кожним днем, а за прогнозами експертів до листопада в Україні фіксуватимуть до 10-12 тис. нових хворих щодня.

У зв'язку із загостренням ситуації з поширенням коронавірусу, Міністерство освіти вже рекомендувало перевести школи на дистанційне навчання.