Ілюстрація REUTERS

В.о. міністра культури та інформаційної політики Світлана Фоменко заявила, що сфера культури найбільше постраждала від запроваджених у зв’язку протидією пандемії COVID-19 карантинних обмежень.

Читайте такожМінкульт: в жодному музеї неможливо забезпечити необхідні протиепідемічні заходиПро це вона повідомила в ефірі одного з українських телеканалів.

«Я б говорила про те, що наразі відбувається з культурною, креативною сферою, оскільки найбільше постраждала від карантинних обмежень саме наша галузь, на жаль. Є 5 етапів виходу з карантину, та ми так чи інакше потрапляємо під ці етапи», - сказала вона.

Відео дня

За словами Фоменко, наразі прогноз щодо виходу з карантину може робитись не більше ніж на 100 днів.

«Всі етапи виходу з карантину по різним напрямкам залежать від епідемічного стану в державі», - констатувала вона.

В.о. міністра культури та інформполітики підкреслила, що є певні напрями, які потребують спеціальної уваги.

«Є питання мистецьких шкіл, мистецької освіти, вступу до вишів та таке інше, є питання театральних, концертних організацій, фестивалів, циркові організації, тобто там, де велике зібрання людей і необхідний тривалий процес репетицій для того, щоб у серпні або у вересні нормально запрацювати, люди мають зараз проводити репетиції і готуватися до сезону», - зауважила вона.

За словами Фоменко, етапність виходу закладів культури з карантину залежить від напрямків їхньої діяльності.

Як повідомляв УНІАН, раніше Фоменко заявила, що, згідно прогнозами, відкриття для відвідувачів кінотеатрів, концертних організацій і театрів планується на 4-5-му етапах виходу з карантину - приблизно в липні.

В Україні станом на ранок 14 травня зареєстровано 16 тисяч 847 лабораторно підтверджених випадків COVID-19, з них 456 летальних, 4 тисяч 143 пацієнта одужало. За добу зафіксовано 422 нові випадки захворювання.