Загиблі під час авіакастрофи на Харківщині курсанти / фото facebook.com/anton.gerashchenko.7

У Міністерстві оборони зарезервували кошти на допомогу сім'ям загиблих в авіакатастрофі літака АН-26Ш під Чугуєвим Харківської області й очікують висновків слідства для здійснення виплати.

Про це повідомили у прес-службі оборонного відомства.

У Міноборони зауважують, що проведення ідентифікації тіл загиблих та офіційний висновок про причини смерті є обов’язковими для призначення та виплати одноразової грошової допомоги сім'ям загиблих. Ці питання у компетенції Державного бюро розслідувань.

Відео дня

«Після отримання вищезазначених результатів та надходження до Міноборони визначеного законодавством необхідного переліку документів виплата стосовно кожного загиблого буде здійснена невідкладно», - йдеться у повідомленні.

У Міноборони додають, що кошти для здійснення виплат у розмірі 40 мільйонів 989 тисяч гривень зарезервовані, розмір допомоги становить 1 576 500 грн (750-кратний прожитковий мінімум для працездатних осіб, встановлений на 1 січня 2020 року – 2102 грн). Допомога розподіляється рівними частками на всіх осіб, які мають право.

Читайте такожЗеленський розповів, коли відбудеться церемонія прощання з усіма жертвами катастрофи Ан-26

Крім того, повідомляється, що відповідним керівникам всіх рівнів доручено надавати максимальне сприяння сім’ям загиблих в якнайшвидшій підготовці документів та направленні їх до Міноборони. Оформлення документів здійснюється через обласні військові комісаріати за місцем проживання одержувачів допомоги. «Після затвердження рішення про виплату міністром оборони допомога буде невідкладно перерахована на рахунки одержувачів допомоги військовим комісаріатом», - пояснили у відомстві.

Авіакастрофа АН-26 під Харковом: деталі трагедії

  • Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб – військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив лише один курсант.
  • ДБР назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них – технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.
  • Члени сімей загиблих військовослужбовців внаслідок катастрофи Ан-26 отримають по 1 млн 576 тис. грн допомоги.
  • У Харкові, 29 вересня, відбулась церемонія прощання з курсантом Віталієм Вільховим, який від отриманих в авіакатастрофі травм помер у лікарні.
  • Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер заявляв, що експертиза ДНК тіл загиблих військових льотчиків і курсантів триватиме близько 2-3 тижнів.