фото ОП

У Чернігові та на Сумщині, де точилися найзапекліші бої, наводять лад на дорогах, відновлюють електро- та водопостачання.

Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко.

"Надзвичайно важливе завдання – відновити його у найкоротший термін", – сказав Тимошенко та зазначив, що у місті вже працюють комунальні служби, які наводять лад на дорогах, відновлюють мережі постачання електроенергії та вивозять сміття. 

Відео дня

Також починають відновлення у містах Сумщини, де точились найзапекліші бої, – Тростянці та Охтирці, селі Боромля. У 12 000 мешканців Тростянця в будинках вже є світло, а в Боромлі – відновлено водопостачання майже всіх мешканців населеного пункту.

фото ОП

В усіх населених пунктах наразі триває розмінування території, а біля зруйнованого моста в селі Климентове вже облаштовуються під'їзди до понтона. 

Тимошенко повідомив, що нещодавно було отримано 29 комплексів ЗОЗ Starlink завдяки чому на Сумщині відновлено дистанційне навчання.

"Сумська область знову на зв’язку! І головне: аграрії Сумщини розпочали посівну кампанію", – підкреслив заступник керівника ОП.

Нагадаємо, раніше заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що відповідно до обіцянки Глави держави Володимира Зеленського, держава відшкодує втрату будинку чи квартири внаслідок бойових дій. Для цього вже можна подавати заяву в застосунку Дія.