Кличко пояснив, для чого потрібен локдаун по всій країні

Кличко зазначив, що його позиція підкріплена досвідом вітчизняних та іноземних інфекціоністів та епідеміологів.

Лідер партії УДАР, мер Києва Віталій Кличко пояснив, чому закликав до уряд ввести загальнонаціональний локдаун і обмежити пересування між регіонами.

Свої аргументи він озвучив під час термінового онлайн-брифінгу.

«Покращення ситуації в якомусь одному регіоні, не означає подолання вірусу загалом. Бо відбувається постійна міграція людей. А відповідно – і міграція вірусу. І ми будемо то виходити з червоної зони, то потім знову в неї потрапляти. Саме тому я і звернувся до уряду ухвалити рішення про загальнонаціональний локдаун. Треба виграти час, поки не розпочнеться масова вакцинація українців. Немає інших способів», – наголосив він.

Кличко зазначив, що його позиція підкріплена досвідом вітчизняних та іноземних інфекціоністів та епідеміологів. Вони наголошують, що методи зупинення поширення вірусу скрізь однакові і добре відомі: максимальне обмеження контактів.

«Ми можемо, звичайно, сподіватися, що фахівці помиляються. І завжди сподіваємося на кращий сценарій. Але в умовах постійної міграції населення регіонами країни, недотримання правил і в умовах відсутності масової вакцинації оптимістичного сценарію не буде. Так, рішення про локдаун непопулярне. Але в ситуації зі стрімким розповсюдженням вірусу треба усвідомити: ціна популізму може бути надто високою. Адже йдеться про те, щоб зберегти здоров'я і життя мільйонів людей», – підсумував лідер УДАРу.

Нагадаємо, 9 квітня Кличко звернувся до урядуіз закликом запровадити загальнонаціональний локдаун.

Напередодні Україна вийшла на перше місце у Європі за кількістю хворих, за перший тиждень квітня від коронавірусу померли 3,5 тисячі людей.