Кличко спробував виправдатися за здачу в поліцію борця з наркоторгівлею: 'Дам цистерну фарби'

Мер Києва Віталій Кличко спробував виправдатися за здачу в поліцію активіста, який боровся з наркоторгівлею, запропонувавши виділити цистерну фарби всім, хто бажає очистити будинки столиці від написів.

Про це міський голова написав на своїй сторінці в Facebook.

Нагадаємо, раніше Кличко в соцмережах виклав відеоролик, де він ловить двох хлопців, які малюють графіті на стіні будинку. Пізніше одному вдалося втекти, а другого мер здав в поліцію. Пізніше з'ясувалося, що Кличко зловив молодих людей, близьких до "Муніципальної варти" - формування, створеного при київській мерії, яке складається у тому числі з волонтерів Майдану і ветеранів АТО/ООС. І виявилося, що вони не просто так розмальовували стіни, а систематично зафарбовували рекламу наркотиків, тому що комунальники не справляються з цим завданням.

Відео дня

“З приводу "художників", яких я застав за розписом стін будинку в історичному центрі столиці. Тут звучать пропозиції, мовляв, ви б краще допомогли їм і видали кілька відер фарби, тому що хлопці "корисною справою займаються і зафарбовують написи з адресами телеграм-каналів розповсюдження наркотиків", - написав Кличко

Він запропонував "небайдужим киянам" разом взятися за зафарбовування стін замість комунальників.

“У такому разі, у мене теж є пропозиція: я готовий виділити кілька відер, а цистерну фарби! - Щоб вони та інші небайдужі допомагали місту прибирати написи хоча б з історичних будівель столиці. Тільки не іншими розписами, а зафарбовували різну "творчість"! І, якщо ці хлопці дійсно хочуть робити добру справу на благо міста, - фарба і все інше необхідне буде!" - пообіцяв мер.

Міський голова також натякнув, що і далі буде припиняти подібний "вандалізм" активістів, порівнявши їх діяльність з розбиванням скла на зупинках.

“Головне - щирість намірів і готовність робити Київ кращим і красивим! Спільно боротися з вандалізмом, випадків якого сьогодні в Києві, на жаль, багато. - Коли псують пам'ятники, нові красиві об'єкти, б'ють скла на зупинках, розмальовують стіни історичних будівель", - резюмував Віталій Кличко.