Зимові канікули 2021-2022 / фото ua.depositphotos.com

Зимових свят з нетерпінням чекають не тільки дорослі, а й діти. Адже на Новий рік і Різдво школярі відпочивають від школи цілих два тижні. У 2021-2022 роках графік канікул був змінений через пандемію коронавірусу. Крім того, деякі школи в "червоних зонах" взагалі були переведені на дистанційне навчання вдома.

Зимові канікули 2021-2022: рекомендації МОН

Міністерство освіти випускає рекомендації щодо дати проведення канікул щорічно перед початком навчального року. Однак школи не зобов'язані їх дотримуватися. Кожен навчальний заклад може відпустити учнем додому раніше або пізніше в залежності від епідеміологічної обстановки.

Читайте такожВідсьогодні в Україні місце проживання можна змінити онлайнТак, зимові канікули за рекомендацією МОН повинні бути проведені з 25 грудня 2021 року по 9 січня 2022 року. Не всі школи будуть дотримуватися дат. Подекуди дні відпочинку можуть продовжити на тиждень, як це було з осінніми канікулами. У такому випадку учні відпочиватимуть до 16 січня.

Відео дня

Згідно із законом, загальна тривалість одних канікул (крім літніх) не може становити понад 30 днів.

Коли планується провести решту канікул

Рекомендовані дати решти канікул вже відомі. Швидше за все, вони також будуть перенесені. Наприклад, у 2021 році на літні канікули багато шкіл виходили майже на місяць пізніше.

  • Весняні канікули – з 28 березня по 3 квітня 2022 року.
  • Літні канікули – з 1 червня по 31 серпня 2022 року.

Нагадаємо, що в червоних зонах карантину 5-11 класи можуть працювати тільки за умови 100%-ної вакцинації всіх вчителів. В іншому випадку учнів переведуть на дистанційне навчання. Дитячі садки і початкові класи працюють в звичайному режимі незалежно від кількості щепленого персоналу.

Вам також може бути цікаво: