Чи запровадять комендантську годину у Києві / фото УНІАН

Київський міський голова Віталій Кличко заявив, що міська влада не обговорювала запровадження комендантської години в столиці.

Читайте такожУ МОЗ розказали, чи буде в Україні загальнонаціональний локдаун (відео)Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко сказав в ефірі «Україна24».

Зокрема, на прохання прокоментувати, чи розглядається ініціатива запровадити в Києві комендантську годину, щоб обмежити соціальні контакти, мер зазначив: «Вперше чую про це. Місто запровадження таких заходів не обговорювало і також не планувало».

Відео дня

Водночас він не виключає такого кроку.

«Я сподіваюсь, що до таких вкрай жорстких кроків ми не дійдемо. Але все залежить від нас. Якщо ситуація буде погіршуватись, я не виключаю, що можемо перейти до таких заходів. Але це відповідальність уряду. І тільки уряд може запровадити комендантську годину», - підкреслив Кличко.

Посилення карантину у Києві: подробиці

  • З 5 квітня в Києві через погіршення епідситуації вводять жорсткий локдаун, зокрема, проїзд у громадському транспорті здійснюватиметься за спецперепустками. Також закриють дитсадки та початкові класи у школах.
  • Як повідомив Кличко, обмеження діятимуть, як мінімум, до 16 квітня.
  • Влада міста посилила карантин з 20 березня, з 23 березня Київ перебуває у "червоній" зоні епіднебезпеки.