Україна в ЄС - це не питання благодійності: в МЗС зробили важливий "акцент"

Головний український дипломат Дмитро Кулеба нагадав партнерам, що на Путіна не потрібно робити ставку, він вже "банкрут".

Глава МЗС України Дмитро Кулеба поставив важливий акцент на питання членства нашої держави в ЄС і НАТО. Раніше в МЗС зробили невтішну заяву щодо передачі винищувачів Україні.

Як відзначити головний дипломат України в рамках свого виступу на саміті Україна-Оксфорд 2023 "Європейські горизонти для України", це прагматичний інтерес самої Європи, а не акт благодійності або відкуп. 

"Членство України в ЄС і НАТО не слід сприймати як благодійність або відкуп. Воно представляє прагматичний інтерес для самого Європейського співтовариства. Членство України в ЄС і НАТО стане гарантією довгострокового миру і стабільності", - заявив Кулеба.

За словами чиновника, міжнародні партнери України повинні припинити "озиратися" на Москву в контексті цього питання. Міністр вважає, що наразі дискусію про це буквально "утримують на периферії", побоюючись спровокувати Путіна на агресію - а це невірний підхід. 

Кулеба вважає, що з Путіним, як з політичним лідером, все скінчено. 

"Він виклав всі свої карти на стіл. Він банкрут", - підсумував він.  

Україна може вступити до ЄС одразу після завершення війни

Нагадаємо, що в січні глава європейської дипломатії Жозеп Боррель зазначив, що в України є всі шанси вступити до ЄС одразу після завершення російсько-української війни, однак для цього потрібно внести законодавчі корективи в "правила процедури".

Як відомо, зараз наша країна знаходиться в кроці від вступу в організацію і знаходиться на етапі виконання відповідних рекомендацій в рамках кандидата в члени ЄС. 

Як зазначила сьогодні віце-прем'єр з євроінтеграції Ольга Стефанишина, докладний звіт з цього приводу буде опублікований вже в травні 2023 року

Вас також можуть зацікавити новини: