Андрій Левус / Радіо Свобода

Перед судом постане ще один народний депутат України VIII скликання, який незаконно отримав 544 тис. грн компенсації за винайм житла у Києві.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

За інформацією джерел УНІАН у правоохоронних органах, йдеться про народного депутата від «Народного фронту» Андрія Левуса.

Відео дня

Слідство встановило, що незважаючи на наявність у власності квартири у столиці, Левус незаконно отримав з державного бюджету 543,9 тис. грн як компенсацію на витрати за винайм номеру у готелі «Київ».

Читайте такожРодина керівника слідчих у справі Шеремета володіє елітною землею на мільйон доларів - ЗМІ (відео)

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України направлено до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

Як повідомляв УНІАН, досудове розслідування щодо Левуса детективи Національного антикорупційного бюро України здійснювали з жовтня 2018 року.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8,5 тис. до 17 тис. грн).