Меценат та благодійник з Краматорська передав гумдопомогу для Донеччини на 24 мільйони гривень

Після тривалих та цинічних ворожих обстрілів критичної інфраструктури в Україні спостерігаються регулярні відключення електроенергії та перебої з опаленням. Особливо складно людям зараз, у холодний зимовий період. Благодійний фонд Едуарда Мкртчана передав ще 70 генераторів потужністю від 8 до 33 кВт для громад Донеччини. Раніше, у листопаді 2022-го, Фондом вже було закуплено та передано жителям Донецької області 50 генераторів (усього 120) та майже дві тисячі пічок "буржуйок".

"У кінці року прийнято підбивати підсумки. 2022-й видався складним. Ми назавжди запам’ятаємо його як рік початку війни проти нашого народу. Мільйони українців опинилися у скруті, без даху над головою, тепла та світла. Ми зобов’язані були допомогти жителям моєї рідної Донеччини. Наш БФ передав необхідну, а головне - адресну допомогу людям по усьому регіону. За 2022-й ми привезли для місцевих мешканців будматеріали, засоби обігріву та продукти харчування на суму майже 24 мільйони гривень. В році прийдешньому ми і надалі будемо всіляко підтримувати українців", - розповідає засновник та меценат Благодійного фонду Едуард Мкртчан.

Меценат та благодійник з Краматорська передав гумдопомогу для Донеччини на 24 мільйони гривень

Напередодні різдвяно-новорічних свят Фонд Мкртчана також влаштував для дітей з прифронтових регіонів та переселенців з Донеччини святкові вистави та розваги. Тисячі дітлахів отримали солодкі подарунки та знову повірили в новорічні дива.

Відео дня
Меценат та благодійник з Краматорська передав гумдопомогу для Донеччини на 24 мільйони гривень

"Війна не повинна вкрасти дитинство у наших дітей! Ми вирішили долучитися до благодійної ініціативи "Марафон добрих подій" та влаштувати для них маленьке свято з виставами, розвагами і, звісно, солодощами", - згадує Едуард Мкртчан.

Меценат та благодійник з Краматорська передав гумдопомогу для Донеччини на 24 мільйони гривень

Благодійний фонд Едуарда Мкртчана веде свою громадську та благодійну діяльність з серпня 2021 року. З початком повномасштабного вторгнення діяльність організації була повністю спрямована на допомогу та підтримку населення, що постраждало від вторгнення окупанта. За 2022-й рік за ініціативи Едуарда Мкртчана до Донецької ОДА було передано близько двох тисяч пічок "буржуйок" на загальну суму 8 514 000 грн; 120 генераторів на загальну суму 9 105 890 грн; будівельні матеріали для населення: дошки та бруси на майже 16 000 пог. м. на загальну суму 694 470 грн; паробар'єри на суму 340 000 грн та гідробар'єри на сто тисяч квадратних метрів загалом; 2 000 балонів будівельної піни на суму 319 960 грн та майже 15 тис. кв.м. профнастилу на суму 2 934 540 грн. Для дітлахів Донеччини було закуплено та передано 5000 солодких подарунків на 1 500 000 грн. Усього станом на 4 січня 2023 року від Благодійного фонду Едуарда Мкртчана передано допомоги на майже 24 мільйони гривень.