Мер Умані зазначив, що після закінчення епідемії місто прийме всіх охочих / фото УНІАН

Голова Уманської міської ради Олександр Цебрій спростував звинувачення в антисемітизмі, які він отримав після того, як опублікував своє звернення до жителів міста з приводу приїзду паломників-хасидів.

Так, у відповіді мера Умані Об'єднаній єврейській общині України, яка була опублікована на JewishNews, градоначальник зазначив, що всі жителі Умані й він особисто засуджують антисемітизм і ксенофобію.

УНІАН наводить витяги зі звернення мера Умані.

Відео дня

"Умань — багатонаціональне місто, де переплелися культура й традиції багатьох народів. В Умані пропагується толерантне ставлення до будь-якого віросповідання, культури, звичаїв.

Читайте такожОб'єднана єврейська община України закликала ЗМІ не маніпулювати на темі приїзду хасидів до Умані та епідемії

Уманчани й особисто я засуджуємо будь-які дії з розпалювання міжнаціональної ворожнечі, антисемітизму й ксенофобії. Міська влада сприяє діяльності всіх релігійних конфесій, об'єднань громадян, організацій", — заявив мер.

Також Олександр Цебрій наголосив:

"Я своєю позицією з питання святкування Рош а-Шана в цьому році керуюся виключно епідеміологічною ситуацією у світі, вболіваю за життя і здоров'я як самих паломників, так і жителів міста.

Дякую єврейській спільноті за розуміння нинішньої ситуації в Україні. Шкода, що деякі представники міжнародної спільноти під впливом некоректних повідомлень ЗМІ бачать у моїх словах прояв антисемітизму".

Крім цього, мер Умані зазначив, що після закінчення епідемії місто прийме всіх охочих.

Нагадаємо, що Об'єднана єврейська община України після спекуляції в ЗМІ на тему антисемітизму й на темі приїзду паломників закликала сторони не поспішати з висновками. Крім цього, ОЄОУ очікує офіційного рішення української влади з приводу паломництва хасидів в Умань цієї осені.