Студенти-учасники програми отримують додаткову стипендію / фото ua.depositphotos.com

У Маріуполі за перший семестр у навчальних закладах-партнерах "Метінвесту" 525 студентів, які обрали профільні для компанії спеціальності, отримали додаткову стипендію.

Загальна сума такої фінансової підтримки студентів від групи компаній склала 1,6 млн грн, повідомляє прес-служба "Метінвесту".

Стипендіальна програма компанії допомагає розвивати затребувані в промисловості професії. У Маріуполі зараз налічується чотири заклади-партнери групи: вище металургійне професійне училище, центр професійно-технічної освіти, професійний ліцей автотранспорту та Політехнічний професійний коледж ПДТУ.

Відео дня

Так, на першому курсі студенти-учасники програми отримують додаткову стипендію від "Метінвесту" у розмірі 700 грн/місяць, далі її розмір може досягати 1200 грн. Також ці учні отримують можливість пройти практику на підприємствах компанії.

Зазначається, що така співпраця бізнесу та професійно-технічної освіти мотивує молодь опановувати затребувані професії та будувати кар'єру вже зараз.

Директор з персоналу та адміністрації металургійного комбінату "Азовсталь" (входить у "Метінвест") Іван Голтвенко зазначив, що група компаній постійно інвестує в розвиток молодих фахівців. "Молодь, яка прагне розвивати свої професійні навички, завжди впевнено йде по кар'єрних сходах, домагаючись нових висот", - зазначив він. Також він звернув увагу на переваги вибору технічних професій. В першу чергу, це дає реальну можливість побудувати кар'єру на підприємствах "Метінвесту".