"Ми маємо справу з обманом": в УГКЦ назвали покупку COVID-сертифікату гріхом (відео)

Священник закликав тих, хто все ж купив сертифікати про вакцинацію, покаятися у вчиненому.

Україна щодня бореться з проблемою підробки COVID-сертифікатів про вакцинацію. Водночас релігія вважає покупку такого документу гріхом.

Про це в інтерв'ю 24 каналу розповів священнослужитель УГКЦ Тарас Михальчук.

За його словами, зараз суспільство активно осуджує одне одного через вакцинацію. Однак покупка COVID-сертифікату – це ще гірше, ніж осуд.

Читайте також"Ковідні" наліпки: у МОЗ розповіли про нові правила роботи гірськолижних курортів (відео)

"Тут є об'єктивна дія, матеріальна дія, обман. Ми маємо справу з обманом", – наголосив священнослужитель.

Отець Тарас зазначив, що обманювати безумовно не можна, тому що в результаті це дає негативні наслідки. Священник застеріг від відповідного вчинку.

За словами священнослужителя при покупці COVID-сертифікату треба зрозуміти, що наражається на небезпеку людина, яка цим займається.

"Я особисто, як священник, дуже прошу – не купуйте цих речей! Не хочете вакцинуватись, ви маєте на це право, але купувати ці речі – я дуже прошу не робіть цього", – сказав отець Тарас.

"Коли людина каже, що я хочу купувати таку річ (сертифікат - ред.), то я її застерігаю. Але якщо ви це вже зробили, то я дуже прошу – йдіть покайтесь", – розповів він.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства охорони здоров'я, станом на 17 листопада в Україні було виявлено понад 210 тисяч підробних сертифікатів.

2 листопада Верховна Рада України підтримала в першому читанні законопроект №6084, який запроваджує кримінальну відповідальність і штрафи до 170 тис. грн за підробку документів про вакцинацію від COVID-19.

COVID-сертифікат в Україні: що варто знати