Весілля в Zoom: Мін'юст спростив укладення шлюбу під час війни

Відтепер закохані отримають можливість побратися за один день.

Міністерство юстиції України спростило процедуру укладення шлюбу під час воєнного стану. Відтепер це можна зробити протягом одного дня після заяви та навіть у Zoom.

Про це повідомила заступниця міністра юстиції Валерія Коломієць.

"Сьогоднішні обставини призводять до того, що люди інколи не мають можливості чекати. Тому що всі ми опинилися в обставинах, коли ми не знаємо, що буде завтра і навіть сьогодні до вечора. Тому подати заявку і офіційно оформити шлюб тепер можна за день. Люди, які виявили бажання, можуть одружитися протягом дня", - пояснила Коломієць.

Реєстрація шлюбу може відбуватися у будь-якому органі ДРАЦСу на території, де не ведуться бойові дії. В певних умовах шлюби можуть реєструвати не лише працівники органів ДРАЦС, а й поліцейські та військові. Це актуально для закоханих, які несуть службу. Коломієць зауважила, що для захисників також передбачили дистанційне одруження.

"Вони можуть звернутися до свого командира і подати заяву про те, що бажають одружитися дистанційно. Таким чином, зареєструвати шлюб можна навіть тоді, якщо одного з членів подружжя немає фізично. Людина, яка не перебуває у військовій частині, може бути підключена дистанційно. І навіть обоє з пари можуть бути підключені дистанційно, просто через Zoom", - поінформувала Коломієць.

У Мін'юсті нагадали, що з початку повномасштабної війни одружилися майже 22 000 українських пар, що більше, ніж зазвичай. Це пов’язано зокрема з воєнним станом.

Як повідомляв УНІАН, якщо один з наречених військовослужбовець, то на період воєнного стану державна реєстрація шлюбу може проводитись без його присутності.

Вас також можуть зацікавити новини: