В Одесі зупинено незаконний продаж військового містечка / фото mil.gov.ua

Міністерство оборони України зупинило незаконний продаж військового містечка в Одесі.

Про це повідомила прес-служба військового відомства.

Згідно з повідомленням, фонди Міноборони (військове містечко) незаконно зареєстрували і виставили на продаж як арештоване майно.

Відео дня

"За зверненням відомства, вдалося призупинити торги нерухомим майном однієї з військових частин в Одесі", - сказано в повідомленні.

Загальна площа запланованого для продажу містечка - понад 13,35 тис. кв. м.

Як зазначили в прес-службі, на даний час оскаржено дії державного реєстратора, який зареєстрував зазначене майно на фізичну особу - якусь жінку.

Уточнюється, що 31 жовтня 2019 року ця громадянка зареєструвала право власності на даний військових об'єкт, розташований на вул. Світанку, 47. Ці дії завдали шкоди інтересам держави в особливо великих розмірах, оскільки майно розташоване у звільненому з 2007 року військовому містечку № 210.

Вже 25 червня 2020 року приватним виконавцем виконавчого округу Одеської області було винесено постанову про арешт майна боржника - зазначеної жінки.

Читайте такожНа будівництві військових казарм у Запорізькій області розікрали 5 мільйонів гривень

Надалі нерухоме майно незаконно виставили на продаж через держпідприємство "Система електронних торгів арештованим майном".

1 вересня головне управління майна і ресурсів Міноборони звернулося з клопотанням до Державного бюро розслідувань втрутитися в ситуацію.

Завдяки реагуванню ДБР, відповідно до постанови судді Заводського районного суду Миколаєва, торги, заплановані на 8 вересня, зупинено.

За даним фактом військовою прокуратурою Одеського гарнізону внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 425 КК України та за ч. 4 ст. 190 КК України.

Зараз Міністерством оборони України організовано роботу з оскарження в судовому порядку, зокрема, дій державного реєстратора.

Вас також можуть зацікавити новини